Descobert “Un Romà al segle XX” al Museu de Moià

Com cada any des de fa una dècada els alumnes de quart de l’Escola Pia de Moià acompanyats d’una altre escola forana descobreixen un “Romà del segle XX” amagat a les entranyes del Museu de Moià a la Casa Natal de Rafel Casanova.

Aquesta activitat sorgeix de la lectura del llibre “Un Romà al segle XX” de l’escriptora i estiuejant de Moià  la Sra. Alegria Julià. Els nois i noies de quart de primària de l’escola Pia de Moià conjuntament amb nens i nenes de quart d’altres escoles, a partir de la lectura d’aquest llibre fan una descoberta històrica de Moià. Els alumnes de Moià porten als alumnes visitants a descobrir el nucli històric de Moià i entren al Museu tot buscant el Romà, que habitualment troben amagat en alguna estança de la casa. El romà és des de fa anys un dels armats l’Eugeni Arisa, que un cop el descobreix els hi ensenya els passos dels armats que fan per setmana Santa.

El dilluns 28 de maig de 2018, al matí han estat 75 alumnes de quart de primària de l’Escola Pia de Moià i de l’Escola Pau Casals del barri de Gràcia de Barcelona els que han descobert el romà amagat al Museu.

El proper divendres 1 de juny de 2018, 75 alumnes més de l’Escola Pia de Moià i de l’Escola Vila Olímpica de Barcelona, tornaran a l’aventura de descobrir el romà perdut al Museu de Moià.

IMG_2760

IMG_2764IMG_2765IMG_2768

Categories: Notícies

No és possible fer comentaris