Dissabte 14 de juliol 2018, inauguració de l’exposició Xilografies al Museu de Moià

Inauguració de l’exposició “Xilografies: La fusta feta imatge. L’auca dels oficis del taller dels Abadal, segles XVII-XXI” el dissabte 14 de juliol, a les 12 h del migdia, al Museu de Moià. L’exposició es podrà visitar gratuïtament fins el 17 d’octubre del 2018.

L’acte d’inauguració serà presidit per l’alcalde de Moià, Dionís Guiteras i Rubio, i el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Oriol Lladó i Esteller, i està obert a tothom.

ACTIVITATS COMPLEMENTÀRIES

Vistes guiades i tallers de gravat i de restauració per a escolars.

Visita guiada a l’exposició, en el marc de la Jornada d’Art Barroc al Moianès: dissabte 6 d’octubre, de 18.15 h a 20 h

SINOPSIS

Aquesta exposició itinerant, organitzada per l’Oficina de Patrimoni Cultural de l’Àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona i el Museu Comarcal de Manresa, gràcies al préstec de la Col·lecció Rubiralta i Garriga (CRiG), és l’adaptació d’una exposició coproduïda anteriorment per liquidDocs i la Fundació Carulla a través del Museu de la Vida Rural de l’Espluga de Francolí.

El panorama set-centista dels quaranta-vuit oficis que s’emmarquen en la singular auca del Sol i la Lluna, de la Col·lecció Rubiralta i Garriga, estructura l’exposició des de dues premisses. La primera, destacar aquesta auca a nivell espaial dins l’exposició. I la segona, treballar conceptualment dins la lògica del Costumari Català d’en Joan Amades i altres fons històrics i contemporanis.

La reproducció dels quaranta-vuit oficis, d’acurada talla, com petites joies, ens fan viatjar en el temps i ens acosten a molts aspectes productius, lligats al proveïment i elaboració del menjar, la indumentària, el transport o la tradició, i d’altres que alimenten les tradicions urbanes i populars.

En paral·lel al mateix curs de l’any, que fa de fil conductor dins la sala del Museus, estructurem de forma circular amb sis taules i plafons, les reproduccions dels quaranta-vuit oficis de boix lematitzades i organitzades en els dotze mesos de l’any. Aquestes reproduccions en 3D, realitzades a partir dels boixos originals a escala 3:1, podran ser tocades i manipulades pel públic, acompanyades de les seves impressions gràfiques, com a explicació del procés tècnic del gravat xilogràfic i per facilitar la seva comprensió també al públic amb discapacitat visual. L’exposició també incorpora sis àudios, un per a cada taula, en relació als oficis i al temps.

Una selecció de boixos originals inèdits del Taller Abadal de la Col·lecció Rubiralta i Garriga s’exposaran emmarcats per mostrar la riquesa temàtica, tipològica, cronològica i tècnica d’aquesta extraordinària col·lecció de matrius xilogràfiques.

2018 Xilografies Moià Tríptic

3202-26578-2018 Xoligrafies Cartell MOIÀ BAIXA

Categories: Agenda activitats

No és possible fer comentaris