Les estudiants Maria Argelaguer i Júlia Carrera fan les pràctiques al Museu de Moià

Aquest novembre dues noves estudiants s’han incorporat al Museu de Moià i Parc Prehistòric de les Coves del Toll per realitzar les pràctiques en empresa dels seus estudis.

El 2 de novembre es va incorporar la Maria Argelaguer Ribera, veïna de Monistrol de Calders, que fa les pràctiques en empresa del curs d’Auxiliars de Museus promogut per la Universitat Pompeu Fabra i la Fundació Catalana Síndrome de Down. La Maria ha de realitzar un mínim de cent hores de pràctiques al Museu i estarà amb nosaltres fins nadal.

Les tasques que realitza són: en primer lloc formació en l’àrea de didàctica i atenció a l’usuari, seguidament s’incorpora a l’equip de guies i monitors, realitzant suport al guia en les visites escolars a la Cova del Toll i al Museu de Moià; també dona suport als monitors en la realització dels tallers didàctics, repartint material i ajudant als alumnes en la realització dels tallers pràctics. La Maria també prepara material per fer els tallers, com tallar fils, teles, etc., i finalment aprèn a atendre l’usuari a la recepció del Museu.

El 10 de novembre es va incorporar la Júlia Carrera Catalina, veïna de Moià, que fa les pràctiques en empresa del Grau d’Arqueologia de la Universitat Autònoma de Barcelona. La Júlia ha de realitzar un mínim de cent hores de pràctiques al Museu i estarà amb nosaltres fins el maig del 2018.

La Júlia està al Museu els divendres al matí  i les tasques que realitza són: en primer lloc formació en les àrees de didàctica, atenció a l’usuari i conservació, seguidament s’incorpora a l’equip de guies i monitors, realitzant de guia en les visites escolars a la Cova del Toll i al Museu de Moià; també realitzant funcions de monitor en la realització dels tallers didàctics al Parc Prehistòric de les Coves del Toll i al Museu de Moià. La Júlia també realitzarà funcions d’atenció a l’usuari a la recepció del Museu. Finalment durant la seva estada al Museu donarà suport a l’àrea de conservació del Museu en el manteniment i conservació ambiental de les exposicions permanents i les reserves, i en l’inventari manual i informatització de dades dels objectes que conformen el fons del Museu, principalment del fons arqueològic.

La Júlia ja havia col·laborat amb el Museu i el Parc Prehistòric de les Coves del Toll. El juliol del 2012 com alumne d’ESO del IES Moianès, ja va participar en el camp de treball que el Museu de Moià va organitzar i que va excavar el dolmen del Cuspinar. També aquest estiu ha format part de l’equip de l’IPHES que excava els jaciments de la Cova del Toll i Cova de les Toixoneres.

IMG_20171110_090740318

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Categories: Notícies

No és possible fer comentaris