Procés participatiu per la creació de la comarca del Moianès.

20 de març de 2015

Per què gent del Moianès diu SÍ a la comarca?

El 22 de març participa!
Vota SÍ!
deSÍdim Moianès: la comarca, un pas endavant pel territori!

Vols saber per què els alcaldes del Moianès diuen SÍ a la comarca del Moianès? El 22 de març participa i vota SÍ. deSÍdim Moianès: la comarca, un pas endavant pel territori. Imatges cedides per MolaTv

 

Vols saber que en pensen els diferents grups parlamentaris sobre la comarca?
El 22 de març participa!
Vota SÍ!

deSÍdim Moianès: la comarca, un pas endavant pel territori!
Imatges cedides per Mola TV.

Benvolgut ciutadà/ana,

L’informem, en nom dels 10 ajuntaments del Moianès, que per a donar continuïtat a la tramitació de l’expedient de creació de la comarca del Moianès, iniciat l’any 2010, s’ha establert la data per a dur a terme un procés participatiu.

Aquest procés tindrà lloc el diumenge 22 de març de 2015.

Es tracta d’un procés no vinculant que té per objectiu conèixer l’opinió de la població sobre si els municipis de Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, l’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa Maria d’Oló i Sant Quirze Safaja volen formar part de la nova comarca del Moianès.

Qui pot participar: Poden participar les persones que a 22 de març de 2015 siguin majors de 16 anys i que a 31 de desembre de 2014 constaven empadronades en algun dels 10 municipis en els que se celebra el procés participatiu. Si teniu algun dubte sobre el padró, podeu adreçar-vos al vostre Ajuntament. La documentació per acreditar la identitat serà el DNI o el TIE per persones estrangeres (en aquest cas, consultar requisits específics a l’Ajuntament).

Meses de participació: Les meses estaran obertes de les 9h a les 20h i estaran situades, en principi, en els llocs habituals de qualsevol altre procés electoral. Durant els propers dies cada Ajuntament confirmarà aquestes ubicacions.

Quina serà la pregunta? Vol que els municipis de: Calders, Castellcir, Castellterçol, Collsuspina, Granera, L’Estany, Moià, Monistrol de Calders, Santa M. d’Oló i Sant Quirze Safaja formin part de la nova comarca del Moianès?

Com s’interpretarà el meu vot? El recompte definitiu dels vots es realitzarà de manera global als 10 municipis i inclourà també un resum dels resultats per municipi. En base a aquests resultats, els plens dels 10 pobles faran un pronunciament públic a l’avaluació final i al posicionament de cada un d’ells a la creació de la comarca. Un pronunciament que no és jurídicament vinculant. Posteriorment, el Departament de Governació es compromet a donar tràmit a l’expedient administratiu de la creació de la comarca compresa pels municipis que han aprovat per ple, després del procés participatiu, la seva voluntat de formar-ne part.

A les oficines d’atenció al ciutadà i a les pàgines web de cada un dels Ajuntaments podreu trobar informació referent a aquest procés participatiu. A partir del dia 6 de març s’iniciarà la campanya d’informació sobre què comporta crear una comarca i quins beneficis pot aportar als ciutadans.

Es tracta d’un moment històric pel territori del Moianès de manera que, tot i ser un procés participatiu no vinculant, és molt important la màxima participació de totes les persones que hi estan cridades. Com més fermament demostrem la voluntat d’aquest territori, més fàcil ho tindrà el Parlament de Catalunya per a decidir-ne el seu futur.

Us hi esperem !

Atentament,

 

Dionís Guiteras i Rubio

Alcalde de Moià

 

Last modified: 20 de març de 2015

Comments are closed.