“Veus de Dona” Jornades del 8 i 11 de març

15 de març de 2017

Dos mesos abans del Dia Internacional de les Dones, 8 de març, es va començar a treballar en els actes que es realitzarien.
Les jornades per celebrar aquest dia, sota el lema “Veus de Dona” es van gestar entre els alumnes de l’IES Moianès i diferents col·lectius de dones. En les diferents reunions realitzades es van exposar idees per tal de crear el concepte global de la jornada i els actes que es portarien a terme durant el dia 8 de març i l’11 de març.

La jornada del 8 de març va iniciar-se amb la cantada d’un grup de dones del Moianès, “Tribu de Dones del Moianès”, que caminant pels diferents carrers de Moià mentre cantaven cançons feministes, van arribar a la Plaça Major on es va fer la lectura del manifest.
Tot seguit es va projectar a l’Auditori Sant Josep la pel·lícula “North Country”, escollida per les joves de l’Institut Moianès.

La jornada del dia 11 de març es va realitzar a l’antiga fàbrica tèxtil Comadran. D’aquesta manera es volia fer referència un fet històric que va ajudar a consolidar els drets laborals, l’incendi amb més d’un centenar de dones mortes a una la fàbrica tèxtil de Nova York l’any 1911.
Es va poder veure l’exposició fotogràfica de dones rellevants en la història. Aquesta exposició és una idea promoguda també pels joves de l’institut.
Es van realitzar diferents tallers:
Taller de Biodansa, en el qual es va poder reconèixer i extreure els diferents sentiments de cadascuna de les participants a través del ball i del moviment.
Taller de trenes, realitzat pel grup de Mali que va tenir molt èxit entre les noies de 8 a 11 anys.
Concert de dues cantautores del Moianès, que van donar un toc molt especial a la tarda: Jud Joud que entre altres cançons ens va regalar el seu recent èxit “Dones i dones” i la Cèlia Vila, semifinalista del concurs “Llumplugged” a Manresa, que ens va regalar també un recull de cançons compostes per ella i d’altres cançons realitzades i escrites per altres dones.

Moltes gràcies a totes les persones que van col·laborar, participar i contribuir a fer que visquéssim una gran Jornada pel Dia Internacional de les Dones.

Manifest 8 de març 2017

1.1.1.1 1.1.1 1.1 1.2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Last modified: 15 de març de 2017

Comments are closed.