El Museu i les Coves participen a les Jornades Europees de Patrimoni del 12 al 14 d’Octubre

8 d'octubre de 2018

El Museu de Moià i el Parc Prehistòric de les Coves del Toll com en altres edicions participen activament a les Jornades Europees del Patrimoni que es desenvoluparan el proper cap de setmana llarg del divendres 12 al diumenge 14 d’octubre del 2018. Les activitats que us proposem són:

Parc Prehistòric de les Coves del Toll:

Divendres 12, Dissabte 13 i Diumenge 14 d’octubre de 11 a 14h tallers i activitats de com vivia l’home a la Prehistòria realitzats en un entorn únic com és la reconstrucció d’un poblat prehistòric a mida real per xics i grans. Activitat gratuïta.

Museu de Moià – Casa Rafel Casanova

Dissabte 13 i Diumenge 14, Jornada de portes obertes a la Casa Natal de Rafael Casanova, que permet conèixer el personatge i el seu paper en la Guerra de Successió. L’exposició de la primera planta versa sobre el personatge i la seva participació en el conflicte, i en el segon pis està ubicat el Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià, que permet conèixer la prehistòria del Moianès, i molt especialment les troballes de les Coves del Toll. A la planta baixa podeu gaudir de l’exposició “Xilografies dels Abadal. La Fusta Feta Imatge”.

Horari Museu: Dissabte 13 de 10:30 h a 14 h i de 15:30 h a 18 h Diumenge 14 de 10:30 h a 15 h

 

Per gaudir de les activitats que s’han organitzat a casa nostra podeu informar-vos en el següent link  https://bit.ly/2NexqHV

Any Europeu del Patrimoni Cultural

Aquest 2018 és l’Any Europeu del Patrimoni Cultural. Una oportunitat única per celebrar la riquesa i diversitat del patrimoni europeu. La commemoració, aprovada pel Parlament Europeu i el Consell d’Europa el 17 de maig de 2017, vol sensibilitzar la societat sobre la història i els valors europeus, reforçar un sentiment d’identitat comú i posar en valor les possibilitats que ofereix el nostre patrimoni cultural per al desenvolupament de la societat.

Un dels principals objectius de l’Any Europeu és promoure la diversitat cultural, el diàleg intercultural i la cohesió social, objectiu compartit amb el de les Jornades Europees de patrimoni que se  celebren cada any.

Les Jornades Europees del Patrimoni són la manifestació cultural participativa més important d’Europa en relació al patrimoni.  El caràcter de les activitats de les JEP contribueix a reunir als ciutadans i posa en relleu la dimensió europea i el valor del patrimoni cultural en 50 estats signataris del Conveni Cultural Europeu. Cada any s’organitzen més de 70.000 actes per tal de contribuir a la presa de consciència sobre el patrimoni comú d’Europa i la necessitat constant de la seva protecció, així com per crear experiències de patrimoni cultural compartit, promoure la inclusió i fomentar la creativitat i la imaginació.

Aquesta festa del patrimoni és una gran oportunitat per donar a conèixer el patrimoni cultural de Catalunya i, com cada any es convida als municipis i tots els agents culturals relacionats amb el patrimoni, a obrir i mostrar els seus béns i espais patrimonials,  perquè els ciutadans gaudeixin de visites gratuïtes i de les activitats que organitzin, per tal de donar a conèixer en profunditat el seu patrimoni, i així aconseguir la implicació social en la seva salvaguarda i valoració.

Last modified: 8 d'octubre de 2018

Comments are closed.