Obres de restauració de les Cabanes del Poblat Prehistòric

16 de setembre de 2019

L’any 2004 el voluntari i patró de Museu de Moià, Enric Oliveras Gallaguet, amb l’assessorament dels tècnics i arqueòlegs del Museu de Moià, va construir la primera reproducció d’una cabana d’època neolítica al Parc Prehistòric de les Coves del Toll. La primavera de 2007 s’inaugurava les quatre cabanes que reprodueixen un poblat prehistòric amb cabanes del neolític a l’edat dels metalls i que van construir conjuntament Enric Oliveras Gallaguet i Oficial de primera de manteniment del Museu de Moià, Julià Clusella Palmero, sempre amb l’assessorament dels tècnics i arqueòlegs del Museu de Moià.

Els anys han passat i tot i que s’ha anat fent un manteniment, ara sí que ha arribat el moment de fer una obra de restauració integral, que s’ha pogut iniciar gràcies al suport econòmic aconseguit amb la subvenció Programa complementari de reforma i millora d’equipaments locals Línia de suport 5 “Edificis singulars i elements patrimonial” de la Diputació de Barcelona.

Les obres s’han començat aquest passat dijous dia 12 de setembre de 2019 a càrrec de l’industrial Sebastià Vilajuana i Cots i amb l’assessorament dels constructors originals i dels tècnics i arqueòlegs del Museu de Moià.

Les obres estan previstes que durin aproximadament un més, i s’ha previst que no afectin a l’activitat de visites i tallers didàctics escolars i a l’obertura regular de visites del Parc Prehistòric de les Coves del Toll. S’ha començat per la cabana on es realitzen les explicacions dels tallers didàctics d’evolució humana, la qual haurà d’estar apunt per aquest proper dijous dia 19 de setembre on ja s’estrena el primer grup escolar de la temporada.

Last modified: 27 de setembre de 2019

Comments are closed.