Activitats a Moià entorn el 25N Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones (2020)

19 de novembre de 2020

L’Ajuntament de Moià organitza diverses activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones:

  • De novembre a gener: Realització d’11 tallers de prevenció de l’assetjament sexual i les violències de gènere a l’Institut Moianès, a càrrec d’Eines Serveis Socioeducatius. Tallers vivencials, participatius i reflexius. Adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i Cicles formatius.

 

  • Dimarts 24 de novembre: “Contes posats de cap per avall” amb Clara Gavaldà de la Cia Sgratta, per treballar la igualtat i trencar els estereotips establerts en els contes clàssics. Adreçat als alumnes de Cicle Inicial de primària – De 12 a 13h a l’Escola Pia.

 

  • Dimecres 25 de novembre: Dia Internacional contra la violència de gènere: Minut de silenci en memòria de totes les víctimes de violències masclistes. A les 12h davant de l’Ajuntament de Moià. Lectura del manifest elaborat pels alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Moianès.

 

  • Un comerç sense masclisme: L’Ajuntament lliura als comerços de Moià pins del 25N per als seus clients. Des del 25 de novembre i fins a esgotar existències.

 

  • A partir del 25 de novembre: Exposició virtual ReivindicART contra la violència de gènere ideo Exposició virtual Reivindic[ART] 25N – Contra la violència de gènere: https://youtu.be/lAuNCiuuTNE Artistes pels drets locals. Org. Reivindic ART 

 

  • Divendres 27 de novembre: “Contes posats de cap per avall” amb Clara Gavaldà de la Cia Sgratta, per treballar la igualtat i trencar els estereotips establerts en els contes clàssics. Adreçat als alumnes de Cicle Inicial de primària – De 10 a 11h i d’11.15 a 12.15h a l’Escola Josep Orriols i Roca.

 

  • Dilluns 30 de novembre: Taller online “Connectem-nos” Prevenció de l’assetjament a les xarxes”, a càrrec de l’entitat TRAMA.  És real el que passa a les xarxes socials i a internet? Podem rebre violència cibernètica? Què és el sexting? En aquest taller reflexionarem sobre les relacions que establim a través dels dispositius mòbils i les xarxes socials. Aprendrem estratègies per detectar notícies falses, qüestionarem els estereotips i com construïm les nostres identitats virtuals, veurem què és el ciberassetjament o el sexspreading i a fer un ús més conscient de les tecnologies de la informació.
    —– De 19 a 20.30h. Inscripcions: enviar correu electrònic a persones@moia.cat (fer constar el nom, cognoms i correu electrònic).

 

  • CONCURS:  Crea la teva mascareta inspirada en el 25N. Protegim-nos contra el masclisme: Dissenya una mascareta a partir de les imatges i lemes que més t’agradin contra les violències masclistes. Fes-nos arribar el disseny i el públic podrà votar-lo. La proposta que més suport rebi serà editada com a mascareta i estarà disponible a l’Espai Jove La Pólvora. Protegim-nos contra el masclisme! Més informació consulta el cartell o a l’Espai Jove La Pólvora a Instagram o joves@moia.cat

Last modified: 28 de novembre de 2020

Comments are closed.