Conveni per la millora de l’accés al polígon Pla de Romaní

21 de març de 2024

L’Ajuntament de Moià i el Departament de Territori signen un conveni per millorar l’accés al polígon Pla de Romaní. Es crearan carrils d’espera, acceleració i desacceleració per corregir la intersecció actual de la zona industrial

L’Ajuntament de Moià i el Departament de Territori de la Generalitat de Catalunya signen un conveni de ‘Millora de la intersecció a la zona industrial la Teularia – Pla de Romaní amb la N-141c’. L’alcalde de Moià, Dionís Guiteras i Rubio, ha rebut la consellera de Territori, Ester Capella i Ferré, a l’Ajuntament per signar aquest conveni de col·laboració per l’execució i finançament corresponents al projecte constructiu.

Actualment, l’accés a la zona industrial des de la carretera N-141c es fa mitjançant una intersecció en forma de T, sense carrils d’incorporació ni d’espera. Aquest tram té una intensitat mitjana diària de trànsit de 3.134 vehicles de treballadors i usuaris de la zona, fet que provoca alguns problemes d’accessibilitat i mobilitat. Per millorar l’accés al polígon, el Departament de Territori – per petició de l’Ajuntament de Moià – assumeix la responsabilitat d’executar una solució que la consellera Capella ha definit com a “més segura, més integral i amb la voluntat de facilitar l’accés al polígon i la circulació general de la zona”. L’alcalde ha ressaltat també la importància de signar aquest conveni “no només per qüestions de seguretat innegables, sinó per ser un valor afegit en la recepció del polígon”.

El projecte preveu la creació de carrils centrals d’espera i acceleració per als girs a l’esquerra i carrils paral·lels d’acceleració i desacceleració per als girs a la dreta.

L’execució correspon a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, qui encarregarà a l’empresa Infraestructures.cat la gestió del procés de licitació – amb inici en data d’avui- i adjudicació dels contractes d’execució de les obres i dels serveis necessaris, així com la formalització dels contactes amb els adjudicataris i la gestió del seguiment i supervisió integral de la seva execució. Per altra banda, correspon a l’Ajuntament la titularitat, les obligacions i responsabilitats que es derivin del funcionament, i el manteniment i conservació del vial municipal. Es preveu que les obres finalitzin l’any 2025.

Pel que fa al pressupost del projecte, està fixat en la quantitat de 521.321,69 € i serà cofinançat. El Departament de Territori finançarà les obres aportant la quantitat equivalent al 80% del cost total del projecte, inicialment estimat en 417.057,35 €. L’Ajuntament de Moià, per la seva part, ho farà amb el 20% del cost total previst amb 104.264,34 €.

Les obres de millora de la C-59 segueixen el seu curs

El projecte té com a objectiu millorar la funcionalitat i la seguretat viària de la zona industrial amb una solució més integral i segura.
La consellera ha aprofitat l’acte per visitar les obres de millora de la C-59 entre Moià i Sant Feliu de Codines, que està previst que finalitzin entre el mes d’abril i maig. Els treballs consisteixen, entre altres, en la renovació del ferm, la millora de la canalització del trànsit en encreuaments, la implantació d’un separador de fluxos per a reduir el risc de xocs frontals i l’aplicació de mesures per evitar accidents amb animals, com la construcció d’un pas de fauna.

En una segona fase, en una modificació del projecte actual i prevista també aquest 2024, s’acabaran les millores pendents: la intersecció al

polígon del Prat, un tercer carril d’avançament a l’altura de Sant Quirze Safaja i la millora d’un revolt perillós de Sant Feliu de Codines, entre d’altres.

 

DESCARREGA’T AQUÍ EL COMUNICAT!

Last modified: 22 de març de 2024

Comments are closed.