El Ple aprova inicialment el pressupost municipal de 2022

24 de desembre de 2021

El Ple de l’Ajuntament celebrat el 20 de desembre en sessió extraordinària ha aprovat inicialment el pressupost municipal per l’exercici 2022 de 7.334.788,00 euros i la plantilla de personal amb 11 vots a favor d’Ara Moià, Junts per Moià i PSC i 2 abstencions de Capgirem Moià.

El nou pressupost té la clara voluntat de marcar un canvi en la política pressupostària de Moià, marcada els últims anys pel deute i les limitacions imposades pel Pla d’ajust.

Pel 2022 es comença a reduir la pressió fiscal que ha gravat les economies domèstiques dels i les moianeses amb la reducció d’un 5% de l’IBI.

Per la part de la despesa, volem posar Moià al dia amb més inversions en manteniment, millora i pavimentació de la vies públiques i les zones verdes del municipi. La bona salut de la tresoreria municipal permetrà la finalització de les obres del pàrquing públic del CAP que es preveu posar en funcionament el 2022. També per aquest exercici es preveu la finalització de les obres d’urbanització del sector II de Cal Jo i del Polígon Pla Romaní, així com l’ampliació de la comissaria compartida de Mossos d’Esquadra i Policia local que permetrà que el Departament d’Interior posi els agents suficients per poder donar servei les 24h del dia 365 dies l’any. Es faran altres millores en edificis municipals, com per exemple, les obres de reforma de l’Oficina d’Atenció Ciutadana i l’ampliació del cementiri municipal.

Es farà una destacada aposta per la cultura, els esports i l’educació amb un augment del pressupost destinat a les entitats i associacions del municipi. També en aquesta línia es treballarà en la redacció d’un pla d’equipaments pel municipi que ajudarà a definir els espais municipals existents.

En l’àmbit social i comunitari continuarem oferint els serveis de l’educador de carrer i treballarem en la incorporació de la figura de l’agent cívic per millorar la convivència. Seguirem prioritzant les polítiques socials en matèria d’igualtat, joventut i atenció a les famílies.

En matèria d’habitatge, treballarem en la redacció del Pla d’actuació municipal d’habitatge i començarem la rehabilitació de quatre pisos de propietat municipal situats al carrer Miquel Martí i Pol per posar-los a disposició de la ciutadania.

El medi ambient també és clau perquè seguirem invertint en eficiència energètica amb la millora de l’enllumenat públic i la instal·lació de plaques solars a l’edifici de l’ajuntament de Moià i al Pavelló municipal d’esports. També es destinen més recursos a la millora de camins, al manteniment de l’arbrat públic i s’incorpora una nova partida per la neteja de lleres.

Finalment, en matèria de seguretat es preveu la instal·lació de càmeres de videovigilància lectores de matrícules als accessos del municipi així com la consolidació de la plantilla de la policia local.

El Ple també va aprovar per unanimitat el Catàleg de personal 2022: CATÀLEG DE PERSONAL 2022

Més informació sobre el pressupost general 2022:

1-1-a) Resum de despeses i ingressos 2022

1-1-b) Detall de despeses per econòmic 2022

1-1-d) Detall d’ingressos per econòmic 2022

1-2 Bases d’execució Pressupost 2022 Aj Moià

1-3-a) Memòria Pressupost 2022 Aj Moià-signada

3 4 Informe Intervenció Pressupost 2022 Aj Moià – signat

2021-12-13 PLANTILLA 2022

 

 

Last modified: 18 de gener de 2022

Comments are closed.