Equipaments culturals

Auditori Sant Josep

C/. Sant Josep, 1
08180, Moià
Contacte:

Tel. 93 830 00 00
E-mail: persones@moia.cat

L'Auditori de Sant Josep és una sala de caràcter polivalent amb capacitat per aproximadament 120 persones que s'utilitza principalment per a actes de petit format (conferències, presentacions de llibres, actes de caràcter cívic i cultural, etc.) i per a concerts. És la seu habitual dels cicles de concerts que durant tot l'any promou l'entitat Joventuts Musicals de Moià. També s'hi celebren habitualment els casaments civils.
Fou inaugurat el 1996 i ocupa la nau de l'antiga església de Sant Josep, construïda originàriament el 1620 i ampliada en diferents ocasions. L'església fou destruïda el 1936 i després de tenir diferents usos al llarg del temps fou adquirida per l'Ajuntament per destinar-la a equipament cultural. En el seu interior s'hi conserven el conjunt de pintures del segle XIX que decoren la volta. En el seu campanar hi ha encara en funcionament el rellotge que s'hi instal·là el 1780 obra del rellotger moianès Josep Senesteva. La portalada principal, d'un estil a cavall entre el renaixement i el primer barroc és obra de l'escultor moianès Jaume Rubió.

Arxiu històric de Moià

C/. Rafael Casanova, 8
08180, Moià
Tel. 93 820 76 00
E-mail: arxiu@aurxiu.moia.cat

L'Arxiu Històric de Moià va formar-se l'any 1936 moment en què es varen dipositar a Can Casanova documents de diverses procedències per preservar-los de la destrucció dels primers moments de la Guerra Civil.
Entre els seus fons destaquen un conjunt de gairebé 1.200 pergamins (s. XI – XVIII), els fons notarials del terme de Moià (s. XIII – XVII), els fons de l'antiga Comunitat de Preveres de Moià (s. XV – XX) i una part dels fons de l'Ajuntament de Moià (s. XIX – XX).

Biblioteca Municipal de Moià

C/. Sant Josep, 12
08180, Moià
Tel. 93 830 06 74
E-mail: b.moia@diba.cat

La Biblioteca de Moià fou inaugurada el 1935 i és un equipament molt arrelat al municipi. Des de 1997 és un servei de l'Ajuntament, gestionat en conveni amb la Diputació de Barcelona. Forma part de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Disposa d'un fons documental de gairebé 44.000 documents i organitza periòdicament activitats destinades tant al públic infantil com a l'adult.
La Biblioteca de Moià està situada a l'edifici de «Cal Cristo», residència de l'industrial moianès Josep Coma i Passarell (1831 – 1915). Els jardins de la casa conformen l'actual Parc Municipal.

Coves i parc prehistòric del Toll 

Ctra. N-141c km. 32
08180, Moià
Tel. 93 820 91 34
E-mail: info@covesdeltoll.com

Les Coves del Toll són un dels jaciments arqueològics i paleontològics més importants d’Europa per la seva riquesa faunística i de restes de la presència humana a la prehistòria. Descobertes a principis dels anys cinquanta del segle XX, s’hi continuen fent campanyes d’excavació que aporten noves dades per al coneixement de la prehistòria.
Una part del seu recorregut (aproximadament 180 m.) està habilitat per a la seva visita. S’hi fan visites guiades i s’ofereix un ampli ventall de tallers i activitats per a escolars.

Espai cultural "Les Faixes"

Ctra de Manresa, 50.
08180, Moià
Tel. 93 830 00 00
E-mail: persones@moia.cat

L'Espai Cultural "Les Faixes" és una sala de caràcter polivalent amb capacitat per aproximadament 300 persones i apta per a la celebració de diferents activitats com ara festes, espectacles o activitats de les entitats locals.
Ocupa l'antic magatzem, construït entre 1920 i 1922, de la fàbrica coneguda popularment com "Les Faixes", ja que en els seus primers temps, el teixit que fabricaven anava destinat a la fabricació d'aquest article. Juntament amb "La Central" i "El Vapor" varen ser les indústries pioneres en la modernització i la mecanització de la indústria tèxtil moianesa a principis del segle XX.

Hotel entitats i centre cívic "Can Carner"

C/. Joies, 11 -13
08180, Moià
Tels. 93 820 76 00 – 93 830 00 00
E-mail: cancarner@moia.cat – persones@moia.cat

L'Hotel d'entitats i centre cívic "Can Carner" és un equipament destinat principalment al servei de les entitats i associacions locals oferint diversos serveis: seus socials per a entitats, sales per reunions i activitats, cursos, etc.) A l'edifici hi ha situades Ràdio Moià i l'Oficina de Turisme del Moianès. Hi té la seu també el Consorci del Moianès.
Fou inaugurat l'any 2004 i ocupa l'antiga casa pairal de la família Carner, establerta a Moià des de l'edat mitjana. En destaca la façana del segle XVIII d'estil neoclàssic i alguns elements interiors que en recorden el seu passat senyorial.

Museu Municipal de Moià

C/. Rafael Casanova, 8
08180, Moià
Tel. 93 820 91 34
E-mail: info@covesdeltoll.com

Fundat el 1935, el Museu Municipal de Moià està situat a la Plaça Major, a la casa pairal de la família Casanova, lloc de naixença de Rafael Casanova i Comes, darrer Conseller en Cap de Barcelona i heroi del setge de 1714.
La primera planta l'ocupa l'exposició permanent sobre Rafael Casanova i la Guerra de Successió (gestionada per l'Agència Catalana de Patrimoni i el Museu d'Història de Catalunya) i a la segona planta s'hi troba el Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià. Al mateix edifici s'hi troba també l'Arxiu Històric de Moià. L'equipament disposa de sala d'exposicions temporals.

Parc Municipal de Moià

C/. Sant Josep, 12
08180, Moià
Tel. 93 830 00 00
E-mail: persones@moia.cat

El Parc Municipal de Moià, tot i no ser un equipament cultural, és un espai que centralitza una part important de l’activitat cultural i festiva del municipi. Especialment a l’estiu s’hi fan sardanes, concerts, activitats de festa major i diferents actes organitzats per entitats i associacions locals.
El parc, obert al públic l’any 1935, ocupa els antics jardins de «Cal Cristo» i en una superfície de 17.000 m2 on pots trobar-hi racons i espais per passejar i gaudir de la tranquil·litat.

Comments are closed.