Concert de les Joventuts Musicals amb Javier Lucío (guitarra)

Mapa no disponible

Data/Hora
Date(s) - 16/11/2019
20:00 - 21:00

Categories


Concert de les Joventuts Musicals el dissabte 16 de novembre, a les 20.00h, a l’Auditori de Sant Josep, amb Javier Lucío (guitarra).

Durant el segle XX la guitarra es converteix en un instrument molt demandat per la ploma dels millors compositors de tot el món. Les avantguardes europees troben en la guitarra una de les grans inquietuds del segle XX: La cerca de noves sonoritats i la renovació tímbrica. Eclèctica ens ofereix un viatge al llarg del segle d’or de la guitarra clàssica fins als nostres dies, mostrant-nos un paisatge sonor on conflueixen tots els estils que han fet la guitarra tan gran.

Javier Lucío García neix a Càceres l’any 1992. Rep la formació musical al Conservatori Hermanos Berzosa a Càceres, on obté un premi extraordinari en finalitzar els estudis. Continua el seu desenvolupament al Conservatori Superior de Música de Sevilla sota la tutela d’Antonio Duro, obtenint el premi extraordinari fi de carrera. El 2016, comença el màster en interpretació musical amb el mestre Roberto Aussel a Colònia. Ha estat guardonat en concursos com a intèrpret solista, aconseguint el primer premi en el Concurs XI de Joves Músics d’Extremadura, El segon premi en el V Concurs de Guitarra Juan Crisóstomo de Arriaga, el tercer premi en el III Concurs Internacional de guitarra Alhambra per a Joves, i recentment, ha obtingut el premi en el 89è Concurs Permanent de Joventuts Musicals d’Espanya. Ha ofert concerts en nombroses sales d’àmbit nacional i internacional, col·laborant també com a músic convidant en formacions musicals com la Gürzenich-Orchestra Köln, Internationale Ensemble Modern Akademie of Frankfurt (IEMA) y Curious Chamber Players of Stockholm.

Més informació: http://www.joventutsmusicals.cat/moia