INICIA LA CAMPANYA DE TRAMPEIG DE LA VESPA ASIÀTICA

11 d'abril de 2024

El dia 16 de març ha començat la nova campanya de trampeig de la vespa asiàtica. L’acció, que durarà fins al dia 9 de juny, té com a objectiu la captura massiva de vespes reina. Aquestes són una espècia exòtica que posa en perill la resta d’insectes del nostre ecosistema, especialment a les abelles, i que afecta de retruc a la producció de mel.  A més, la campanya busca que la captura massiva tingui el mínim impacte possible sobre el medi.

S’han posat un total de 26 trampes a diferents punts del municipi: les Coves del Toll, el polígon El Prat, el polígon Pla de Romaní, el Parc Municipal Francesc Viñas, el Mirador de la Creu, Montví de Baix, el Molí Nou i altres zones verdes i espais públics.

Durant la primera quinzena ja s’han capturat 144 vespes reina, una xifra molt elevada per aquest primer període de la campanya.

L’any 2023, la campanya de control de la vespa asiàtica al Moianès va aconseguir localitzar 36 nius de vespa asiàtica, es van col·locar 124 trampes, i es van capturar 6.439 vespes reina, el que va suposar un possible estalvi de 322 nius.

Controlem la vespa asiàtica!

 

Last modified: 11 d'abril de 2024

Comments are closed.