L’Ajuntament de Moià presenta la campanya de civisme per Festa Major 2019

8 d'agost de 2019

L’Ajuntament de Moià engega avui una nova campanya de civisme amb motiu de la Festa Major 2019, seguint amb les campanyes iniciades l’any 2017, enguany enfocades a prevenir actes incívics i actituds sexistes, així com l’excés de consum d’alcohol i drogues durant la Festa Major.

La presentació oficial de la campanya tindrà lloc el diumenge 11 d’agost a les 22.00h a la plaça Sant Sebastià en el marc del pregó de Festa Major.

La idea, seguint en la línia de les últimes campanyes llançades per la Festa Major, és comunicar i conscienciar de forma directa, especialment als adolescents i joves, dels efectes negatius del consum abusiu d’alcohol, així com promoure actituds de respecte entre iguals i també envers la ciutadania i el mobiliari urbà.

En aquesta ocasió, la campanya s’ha dut a terme des de l’Ajuntament de Moià amb la col·laboració de joves de Moià a través de l’Espai Jove La Pólvora. Tres joves del municipi han prestat la seva imatge en els cartells creats per tal d’arribar d’una forma més directa al col·lectiu de joves moianesos. D’aquesta manera, en ser els propis joves del poble els que generen el missatge i posen la cara, aquest esdevé més proper al públic a qui va dirigida la campanya.

La campanya consta de tres cartells que fan referència a una temàtica concreta relacionada amb el civisme i respecte durant les festes:

  • Agressions sexistes, amb l’eslògan “Petons i carícies: consentits, sí… Robats; NO” “Si ets homòfob o sexista, cap a casa, ja!”, per tal de conscienciar els joves del respecte en possibles relacions igualitàries i lliures de masclismes i del significat del #NOÉSNO
  • Vandalisme, amb l’eslògan “El teu exemple té més força que les normes” “T’agradaria veure com trenquen el que és teu?”, per tal d’evitar actituds vandàliques i desperfectes en el material de la via pública #NODESTROSSIS
  • Responsabilitat en el consum d’alcohol, amb l’eslògan “L’alcohol no et crea. Et transforma” “Si acabes pel terra, t’amargaràs la nit… i als teus amics, també”, per tal de conscienciar del consum moderat d’alcohol i drogues amb l’objectiu d’evitar situacions de risc #CONTROLA’T

L’Ajuntament de Moià agraeix la col·laboració dels joves en el disseny de la campanya.

Last modified: 9 d'agost de 2019

Comments are closed.