L’Ajuntament ha elaborat el Pla d’Accessibilitat Municipal amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. Consulteu-lo aquí!

5 d'octubre de 2020

L’ajuntament de Moià ha elaborat, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, el Pla d’Accessibilitat Municipal en l’àmbit de la Via Pública i el Transport, donant compliment a la Llei 13/2014, del 30 d’octubre, d’accessibilitat i la Convenció de les Nacions Unides sobre el dret de les persones amb discapacitat i fer efectiu el principi d’igualtat de tots els ciutadans.

El Pla d’Accessibilitat redactat és un instrument de promoció de l’accessibilitat en l’àmbit municipal, que identifica les barreres arquitectòniques i sensorials en l’àmbit de la via pública i del transport amb l’objectiu de facilitar la mobilitat a tots els habitants del municipi.

El resultat final que s’esdevé d’aquest full de ruta a seguir afavoreix l’autonomia i la socialització de tots col·lectius, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació de persones amb discapacitat o mobilitat reduïda gràcies a la supressió de totes aquestes barreres .

L’objectiu del Pla d’Accessibilitat és, doncs, identificar les barreres arquitectòniques i es proposen solucions de caire tècnic, es fa un pressupost estimatiu i s’estableix un possible programa per a la seva progressiva eliminació per tal d’assolir que el municipi sigui, amb el temps, plenament accessible, d’una manera racional i planificada.

El Pla és un document obert i indica, de manera global, les mancances actuals en les què es troba la via pública i el transport i proposa criteris tècnics per adaptar-se al màxim al compliment de la normativa vigent.

L’execució de cadascuna de les actuacions que finalment es realitzin, dependran d’estudis més concrets i detallats on es valorin altres aspectes més enllà dels propis d’accessibilitat.

Us convidem a consultar el Pla d’Accessibilitat abans de la seva aprovació plenària prevista per aquest 2020.

Consulteu el Pla d’Accessibilitat Municipa de Moià aquí (pdf)

Last modified: 17 d'octubre de 2020

Comments are closed.