Museu de Moià i Coves del Toll

Les Coves Prehistòriques del Toll, al Moianès, són unes de les coves prehistòrques d'Europa més riques en fauna del QUATERNARI. Us convidem a visitar les coves del Toll i el Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià per a conèixer més sobre la fauna del quaternari d'ara fa uns 100.000 anys i la presència humana durant l'Edat de Pedra.

Són moltes les activitats que es duen a terme entorn de les Coves Prehistòriques del Toll (activitats per a nens i nenes, activitats escolars, activitats per grups...), com ara el Mercat escolar de la prehistòria amb activitats i tallers per a nens i nenes (prèvia reserva). Durant aquests dies podreu visitar les coves prehistòriques del Toll i també podreu gaudir de tallers especialment pensats per a nens per conèixer la vida quotidiana de l'home prehistòric: tallant sílex, encenent foc, caçant amb arc i propulsor, fent collarets d'ós, sarrons de pells, instruments musicals, pintura rupestres, tatuatges, pintura corporal, la ceràmica, cistelleria i molta de gra...

Amb la visita al Museu Arqueològic i Paleontològic de Moià (d'accés gratuït amb l'entrada de les Coves) ampliarem la nostra visita de les Coves del Toll contemplant part de les restes trobades al complex de les coves del Toll, Toixoneres i altres jaciments prehistòrics de la comarca.

El Museu arqueològic de Moià està ubicat a la casa natal de Rafael Casanova. És la casa on va néixer l'any 1660 en Rafael Casanova, Conseller de la Ciutat de Barcelona i heroi de la defensa d'aquesta durant el setge de la ciutat per les tropes borbòniques el 1714. Actualment la casa és el Museu Rafael Casanova a part de les restes trobades a la cova prehistòrica del Toll exposades al museu arqueològic i paleontològic de Moià, hi ha altres exposicions a visitar. Per una banda hi trobem documentació i objectes de l'època de Rafael Casanova. I per altra banda trobem l'Arxiu històric de Moià (història i documentació de Moià) que té un fons notarial important, amb documentació des de l'any 1276 fins al 1700. Així mateix hi ha 1200 pergamins inventariats, de contes, compra i venda, testaments..., el més antic data del 1080.

Visites a les coves:

L'entrada a les coves és sempre guiada.
Les entrades es treuen a la caseta de recepció de les Coves, zona de pàrquing.
Està prohibit entrar sense guia.
Les visites es realitzen en català. Per concertar la visita en altres idiomes disponibles cal trucar entre setmana al Museu 93 820 91 34 o enviar un correu electrònic a info@covesdeltoll.com
L'última visita guiada a les Coves del Toll sol ser, aproximadament, 45' abans de l'hora de tancament.
L'organització es reserva el dret d'establir l'horari de les visites guiades segons el millor funcionament icapacitat natural de la cova.
No està permesa l'entrada de gossos dins les cavitats a excepció dels gossos pigalls.
L'entrada a les coves permet visitar gratuïtament el Museu de Moià (inclou les dues col·leccions, l'Arqueològica i Paleontològica i la casa natal de Rafael Casanov)  en horari d'obertura al públic.


Horaris:

Horaris estiu (març a desembre):

Dissabte i diumenge al matí de  10:30 a 19:00 hores
Vacances escolars de SETMANA SANTA: de Dilluns a dijous de 10:30 a 14:00 hores
Festius i Ponts: Obertura als matins de 10:30 a 15:00h

Juliol i Agost: Obertura entre setmana en horari de matins de 10:30 a 14:00 hores

Horaris hivern

Dissabte, diumenge, festiu i ponts: Obertura matins de 10:30 a 15:00 hores

Comments are closed.