NEXT GENERATION

27 de febrer de 2024

Què són els fons NEXT GENERATION?

Són un instrument d’estímul econòmic impulsat per la Unió Europea per respondre de manera conjunta i coordinada a la crisi social i econòmica fortament agreujada per la pandèmia de la COVID-19. Els fons, dotats amb 750.000 milions d’euros van adreçats al conjunt d’estats membres de la UE durant el període 2021-2026. Es pretén que els estats siguin més ecològics, més digitals i més resilients als canvis i reptes del futur. El programa segueix en la línia de l’Agenda 2030 i els ODS, Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Un dels grans instruments dels fons Next Generation és el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) que s’aplica a cada estat amb un Pla Nacional. El Govern espanyol ha elaborat un Plan de Recuperación, Transformación y Resiliència que preveu la mobilització de 140.000 milions d’euros d’inversió pública fins a l’any 2026. Aquest planteja una recuperació sostenible i resilient al mateix temps que es promouen les prioritats ecològiques i digitals de la UE.

 

Quins projectes NEXT GENERATION hi ha a Moià?

Aquests són els projectes que  actualment té Moià en marxa finançats pels fons Next Generation:

REHABILITZACIÓ D’UN NOU EQUIPAMENT MULTIFUNCIONAL A CAN COMADRAN

El projecte consisteix en la reforma de l’antiga fàbrica tèxtil per acollir esdeveniments culturals i espais per empreses locals emergents.

Last modified: 28 de febrer de 2024

Comments are closed.