Ple de l’Ajuntament de Moià: sessió ordinària de dimecres 21 de febrer de 2024 a les 19:30

19 de febrer de 2024

L’Ajuntament de Moià ha celebrat el Ple en sessió ordinària el dimecres 21 de febrer a les 19:30 hores a la sala de Plens i s’ha pogut seguir en directe via online. Si vols saber què és el més rellevant del ple, aquí et deixem un comunicat en forma de resum.

 

Modificació del projecte de rehabilitació de l’equipament multifuncional de l’antiga fàbrica tèxtil de Can Comadran

El projecte tindrà un preu de sortida de 4.306.012,64 euros i es preveu que els treballs d’execució durin 12 mesos

23/02/2024

El ple municipal celebrat dimecres 21 de febrer, en la seva sessió ordinària, ha aprovat amb punt d’urgència, la modificació del text del projecte de rehabilitació de l’equipament multifuncional de l’antiga fàbrica tèxtil de Can Comadran de Moià. La reforma del text ha consistit en una actualització del pressupost per part de l’equip redactor Can Comadran UTE. Després de l’actualització, l’equipament té un preu de sortida a 4.306.012,64 euros.

El projecte s’emmarca en el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, i estarà subvencionat amb 1.416.566,25€ pels fons Next Generation, un instrument de finançament de la Unió Europea. Pel que fa als terminis, l’ajuntament es troba a l’espera de la modificació d’aquests per part del Ministeri d’Hisenda per a l’execució dels treballs. Tot i això, es preveu que les obres tinguin una durada de 12 mesos.

Un cop aprovat el text per 9 vots a favor, 3 en contra i 1 en abstenció, s’inicia el termini de 30 dies hàbils per examinar el projecte i formular les al·legacions pertinents – del 26 de febrer fins al 10 d’abril inclòs. Posteriorment, es tornarà a obrir la licitació pública del projecte.

Un equipament multifuncional i sostenible

L’equipament multifuncional constarà de sales multi usos per esdeveniments culturals i socials i espais per empreses de sectors locals emergents. D’aquesta manera, el projecte pretén fomentar la dinamització econòmica, la transformació tecnològica i el treball cooperatiu mitjançant espais de participació i intercanvi, resiliència laboral i social. També, continuant amb els plans de transició energètica i sostenibilitat del marc europeu, tindrà una planta de generació d’energia solar per obtenir un edifici energèticament autosuficient i que a més, generarà excedents per abastir equipaments municipals pròxims o fins i tot, una futura comunitat energètica.

Suport a Palestina

Durant la sessió, per deu vots a favor i tres d’abstenció, el ple també ha aprovat una moció de suport a Palestina i condemna de les accions d’Israel presentada pel grup municipal Capgirem Moià. L’acord preveu entre altres punts, condemnar totes les accions de violència contra la població civil i donar suport a les entitats i organitzacions que treballen sobre el terreny en defensa dels drets humans.

COMUNICAT DE PREMSA EN PDF

No vas poder seguir el ple en directe? Aquí tens el vídeo. 

Ordre del dia previst pel ple:

 

Last modified: 5 de març de 2024

Comments are closed.