XV Campanya d’excavacions a les Coves del Toll i Toixoneres

Del dijous 4 al dimarts 22 d’agost de 2017 tornen als arqueòlegs de Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) i el Centro Nacional de Investigación sobre la Evolución Humana (CENIEH) , dirigits pels Arqueòlegs Jordi Rosell, Ruth Blasco i Florent Rival a excavar els jaciments de la Cova del Toll i la Cova de les Toixoneres situats al Parc Prehistòric de les Coves del Toll de Moià.

En aquesta XV ena campanya d’excavació d’aquest equip són una trentena d’arqueòlegs vinguts d’arreu del món. L’Ajuntament de Moià els facilita l’estada a l’equipament municipal conegut com “la Masia“, que ja havia estat anys enrere un hostal. També els facilita i dona suport a les excavacions als dos jaciments.

L’equip excava al matí de vuit a una del migdia, i a la tarda treballen al laboratori provisional que han instal·lat a la mateixa Masia processant els materials trobats en l’excavació.

Si voleu veure’ls treballar us recomanem aquests dius anar al Parc Prehistòric de les Coves del Toll, i podreu palpar com és una excavació arqueològica i com treballen els professionals del ram.

Després de la important troballa d’una dent d’un nen o nena de neandertal l’any 2016, que a l’espera de l’estudi genètic que es realitzarà a Madrid es creu tenir uns 4 anys, caldrà veure quines sorpreses donaran aquest any els jaciments.

Podeu veure la noticia que ha ofert Canal Taronja sobre la campanya d’excavacions, amb entrevista al codirector d’excavacions Jordi Rosell: http://www.canaltaronja.cat/osona/les-teixoneres-obriran-al-public-aquesta-tardor/

Excavacions a la Cova del Toll
Excavacions a la Cova del Toll
Excavacions a la Cova de les Toixoneres, Agost 2017
Excavacions a la Cova de les Toixoneres

Categories: Notícies

No és possible fer comentaris