Pacte d’alcaldes

Moià és un dels municipis adherits al pacte d'alcaldes per l'energia sostenible local.

A principis de l'any 2008 la Unió Europea, com a concreció del Paquet energia i clima, va iniciar el Pacte d'alcaldes per l'energia sostenible local, una iniciativa a europa per canalitzar i reconèixer la participació del món local en la lluita contra el canvi climàtic, i que ha aplegat milers de ciutats i pobles d'Europa en un moviment únic.

En els darrers anys el món local ha treballat de forma exitosa per implantar accions per mitigar el canvi climàtic (promoció energies renovables com la biomassa, l’energia solar, l’eficiència energètica sobretot en edificis i l’enllumenat públics, i l ‘estalvi d’energia tant en el sector públic com de cara a la ciutadania i les empreses). Però davant el repte que suposa el canvi climàtic, també ens cal actuar per adaptar-nos als canvis que tenim ja a sobre.

A Catalunya, ja hi han 600 els municipis adherits al Pacte d’Alcaldes inicial, dels quals més de 200 a la província de Barcelona.

Els objectius i pilars principals del pacte d'alcaldes són:

  • Compromís de reducció d'emissions de GEH més enllà del 40% per l'any 2030, mitjançant l'augment de l'eficiència energètica i un major ús de fonts d'energia renovables.
  • Compromís d'avançar cap a la resiliència de les ciutats afegint la obligació de redactar un Pla d'Adaptació al Canvi Climàtic i executar-ne les accions.
  • Un subministrament energètic sigui segur, disponible, equitatiu i sostenible.

Comments are closed.