El Ple de l’Ajuntament aprova declarar el Parc municipal Francesc Viñas com a Bé Cultural d’Interès Local

7 d'abril de 2022

El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ha comunicat el dia 4 d’abril la inscripció del Parc municipal Francesc Viñas al Catàleg del Patrimoni Cultural Català.  

El Ple en sessió ordinària celebrat el dimecres 26 de gener va aprovatr per unanimitat la declaració del Parc municipal Francesc Viñas de Moià com a Bé Cultural d’Interès Local (BCIL) i la seva inclusió al catàleg del patrimoni cultural català.

El Parc Municipal de Moià, antics jardins privats de Josep Coma i Passarell i actualment de titularitat pública, és un element patrimonial de primera magnitud per Moià que conserva molts dels seus elements originals, com es pot veure en els croquis manuscrits fets per Josep Coma i Passarell (1875) d’aquest jardí que es conserven a l’Arxiu Històric de Moià.

El seu valor històric i interès patrimonial ha motivat la iniciativa de dotar aquest espai amb una figura de protecció que permeti potenciar-lo com a recurs turístic, lúdic i de lleure de manera respectuosa, propiciant que les actuacions s’encaminin a la conservació, restauració i posada en valor del Parc i de tots els elements naturals, arquitectònics i escultòrics que el conformen.

Més informació a http://www.moia.cat/web/patrimoni-cultural-de-moia

Last modified: 8 d'abril de 2022

Comments are closed.